Рила, духовност и учителите

You are currently viewing Рила, духовност и учителите
Рила, духовност и учителите

Рила, моля за малко повече търпение и трезв разсъдък:
Изпратихме слънцето в неговия апогей, дните вече намаляват и се мръква все по рано. Започна превес на мрака над светлината и полярността на мисленето ни се обръща в тая посока. Когато времето на светлината се увеличава, увеличават се надеждите и очакванията на хората.

Сега обаче, навлизаме в сферата на анализите и разсъжденията, защото когато тъмнината започва да се увеличава. Точно тази способност на замисленост се проявява в хората. Циклите в космоса са цикли, проявяващи влиянието си и върху Земята като физически процеси и върху нас хората. Те действат, променяйки психиката ни. Не е нещо фатално, това е ритъма на Земята, в който сме заедно.

Само изгубени объркани и потънали в страдания хора живеят в техния си нереален свят. Един процес се засилва не само с енергията, която Слънцето изпраща към Земята но и с промяна на три други показателя .(Слънцето изхвърля свръх енергийна плазма достигаща на Земята под формата на светлина, която е гранично състояние на енергията).

В науката те са известни като изотермични, изобарни и изохорни процеси. С това вече тотално се надявам да съм объркал неграмотните псевдоучители. Които се ползват от желанието и незнанието на хората, за да се правят на велики. Но да се върнем на процесите. Това са базисни в термодинамиката състояния, в които се изследва промяната на факторите в една затворена система.

Единият се поддържа през цялото време на експеримента постоянен, като температура, налягане и обем. Така са открити връзките между отделните параметри в една система, а ние на земята сме затворена система. Повишаването на налягането също води до ускоряване на процесите на вътрешно взаимодействие. Друг показател е повишаването на температурата и намаляването на обема.

Защо Рила!?

Вече заредени с нужните ви за следващите разсъждения знания, ще направя опит да ви въведа  в основите на квантовата психология.

Който иска бурни и безразсъдни преживявания, чака лятото и отива на морския бряг. Там енергията е силна, защото налягането в по ниските надморски височини е по-високо. Сега да погледнем какво се случва на планинските върхове.

Процесите в човека

Там налягането намалява, плътността на въздуха също и това влияе върху скоростта на процесите в човека. Който иска да излезе от натоварващия ежедневен ритъм и да си почине с поглед в далечното бъдеще, нека се качи високо в планината.

Който обаче реши да преживее динамиката на времето и да вземе и малко от бъдещите удоволствия, да ходи на море. На морето са 0 м . надморска височина, а на високите рилски хребети са от 2000м нагоре. Само преценете с колко се е променило налягането.

На хората родени в планините, всичко им е надолу и на където  да тръгнат все им е „ей там надолу“. Веднъж моята жена, която си е балканджийка ми посочва посока в която да се движа и казва „ей там надолу“.  А аз вече бях свалил една предавка по ниско скоростната кутия на автомобила, който се задъхваше с изкачване от наклона.

Психиката, особено вродената е в действие и се проявява най-вече при жените. Те много повече са подвластни на външните въздействия, сензитивни и това ги прави алогични. Трудно се поддават на дълбоки размисли и анализи, особено когато стане въпрос за затворена система. Система в която едновременно да се променят няколко величини. Но не си мислете, че жените са непотребни и, че са спирачка за бъдещето развитие на интелекта на човечеството. Те са най-чувствителния елемент, чрез който ние, замислените и вглъбени в себе си мъже, анализираме света. Те ни показват посоката, в която да вървим, макар и да бъркат кое е нагоре и кое е надолу, кое е ляво и кое е дясно(много често срещано явление при жените) . Това не е проблем, ако мъжа се ориентира, напротив, даже развива интелекта му.

Бележка:

Способността на съзнанието да работи с няколко променящи се параметъра в материалния свят се нарича интегрално мислене. За него ни говореше вече покойния титан на мисълта Кубрат Томов.

Той правеше програми за творческо мислене, но разочарованието от нежеланието на хората да се замислят и саморазвиват го съсипваше. В друга статия, когато му дойде времето, ще ви разказвам за срещите с този уникален ум, Кубрат Томов. Който бе развил и начина по който го проявяваше.

И така, време е за заключението

На Рила е високо.  Там процесите, личностните програми на човек забавят скоростта си и това ни дава възможност да се отваряме един към друг. Ставаме комуникативни.

Да сте видели на плажа да се поздравяват хората при среща!? Само се оглеждат с периферното си зрение и преминават като през пустиня, докато в планината слизащите поздравяват изкачващите се.

Забележете го и ще видите , че старите планинари го правят постоянно. Тези, които са за пръв път, се оглеждат като гърмяни зайци, те просто не могат да повярват, че са били забелязани. И още психиката им е подвластна на компресираното ежедневие.

Аз лично, съм роден на 40м надморска височина и на 3,60м височина на закупена по настояване къща. Къща на известен буржоа в центъра на гр. Бяла на река Янтра. Тази надморска височина, както и къщата, в която ви приемат след раждането е определящ критерий. По който в последствие гледате на света. Хубаво е по време на рождените дни да сте на мястото и в дома, в който сте родени. Ъпдейтва се програмата, рестартирате си съзнанието.

Осъзнаването е процес на самоопознаване, който в последствие ви дава възможност да опознаете и приемете света. Не ви препоръчвам да станете отшелници и да се скриете високо в планината в дълбока пещера. Но ви препоръчвам смените, първо на море а после в планината. И после с плонж в реалния свят, пак повтарям реалния свят.

Учителят

Често са ми правили забележки да не говоря така за Учителя, което да си призная винаги ме е озадачавало. Но сега, вече и на живо, когато присъствах на лекции на тези, които си мислят, че говорят с почит към учителя, най-отговорно мога да ви кажа. Те са хората, които изкривяват малкото останало в чист вид казано от него.

Има значение не само какво говориш, но и кой го казва. Когато говори един объркан, агресивен, отнесен и неадекватен лектор за велики и големи неща, то веднага се проявяват комплексите. Комплексите за малоценност и неспособностт и непознаването на реалността.

Видях хора, които да ме извиняват, но нямах търпението да изслушам. Говореха толкова неверни неща с такъв патос, поучаваха другите и ги обучаваха в нещо, което и те самите не разбираха. Имах усещането, че съм объркал филмите и съм влязъл не на подходящото място. Не можах да издържа на употребата на понятия за време, енергия и куп други оставащи на заден план термини, абсолютно непонятни за повечето лектори.

Когато започнеш да караш хората да се подреждат по нереални критерии. Да обявяваш за космически закон собственото ти объркване, естествено е в учениците да се появят потиснатост и скрита конкуренция. Когато започнеш да работиш с неясни за теб понятия и да предлагаш решение на несъществуващи проблеми, тогава наистина става страшно.

Учeниците

Проявлението на неадекватността при мъжете се проявява като агресия, макар и скрита, погледа на „Духовния“ лектор или приемащ себе си за учител( и такива има вече, не се шегувам, колкото и лудо да ви звучи), самозванци с кухи черепни кутии, усещаш как се затваря в тялото си сякаш иска да избяга.

Такива хора създават правила, по които да се провеждат лекциите им. Избират само сляпо подчиняващи се на волята им последователи и стават без да го осъзнават тирани  с всеки изминат ден. Потъват в нищетата.(Не го бъркайте с бедността, някои от тях много добре си правят сметката с парите. Те потвърждават правилото, че който ламти и смята всичко в пари, без да пресмята какво дава в ответност е духовно беден).

Жените, които започват да работят с невидимото им се изцъкля погледа и те не реагират вече с интуитивността си на обкръжаващата ги среда. Те живеят в нереален свят, студени и безизразни лица и поглед. Търсете огъня в погледа на жената, не ментора и пропагандатора на строги канони.

Проповядването е за свещениците и молитвите са за монасите. Нека останалите да влязат обратно в живота. Чух цитати от Учителя, нямащи нищо общо в контекста, в който ги употребяваха с това, което наистина се крие в тях като смисъл.

За мъдрост ще говорим само при тия дето откриват истинският им смисъл, останалите са просто объркани.

Когато обаче се промени отношението към жадните за духовност хора, то личността им се събужда и те започват да реагират адекватно. Проявяват логиката на живота и смисъла оживява.

Откровение

Моята среща край огъня продължи повече от 5ч, макар, че бе обявена лекция презентация за 30 минути. Доволен съм, че се срещнах с хора, че ме разбираха какво говоря. Продължителността на словата, които им изрекох обърнаха съпротивата и страха от живота в откровение. Някои от тези хора проявиха желание да се видим в последствие.

С радост ще помогна на всеки. Но не и на този дето се възползва от незнанието и желанието на хората да разберат света. Този, който им продават заблуди и илюзии. Ако на някой му просветне и започне да задава логични въпроси кой ще му отговаря?
В заключение искам да ви кажа това, което Юлия Огнянова, една голяма жена в българската култура и значима в театъра ни каза на един студентски фестивал.:

„Слушайте оценките на журито, приемайте и се учете от критиката, но преди това вижте кой е в журито!“

Спомена

Спомням си и една среща с Кубрат Томов. На която той ми вдигна пръст и ми казваше, че е много важно да употребяваш всеки ден поне по малко самокритичност.
Това, което виждаме, заедно с това, което не виждаме е едно голямо цяло, едно сме с него и нищо не остава безнаказано. Ако сееш лъжи, вкарваш хората в заблуди. Ще жънеш разочарования. И един ден ще си отидеш сам като куче, макар да са ти били пълни залите с търсещи и страдащи.

Не си позволявайте да говорите за неща, които не сте преживяли и за закони космически, които не сте проявили. В материалния свят, ще ви се върне. Учете се от собственият опит, от анализите на това, което сте преживели, не от това какво би се случило ако!?

Съзнанието работи с резултати,  не с предположения и от истината по-силно няма, макар, че не е по силите на всеки. Ако се замислите, ще осъзнаете, че лъжат децата, защото са незнаещи. А много силно искат да са велики и в заблуди вкарват неуспелите и нереализирани в живота хора.

Критерия

Написах в една книга един критерий, нарекох го за президента. Той гласи, че трябва да си преминал 45 години, да си успял в материалното и опознал законите, по които то се подрежда. Както и да си народил деца и да уважаваш тяхната майка.

Преди да се вслушате в лекцията на поредния наричащ себе си учител, подбудител и какъв ли не още да се нарече, приложете му критерия за президента и чак в последствие му се доверите.
Трудно е на търсещите да намерят истината в цялата тази помия в която ни заляха западните манипулатори с източна окраска. Трудно е на страдащите да открият истинските причини.

Защото осъзнат не боледува, тоест, лекарства и добавки не купува, нито други терапии и процедури и в стада не влиза.

Накрая само едно мога да ви кажа, което и сами си го знаете:

“По делата им ще ги познаете!”

 

Прочете още

РЕГРЕСИЯ НА ЗАЧАТИЕТО

 

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!