Ново време

You are currently viewing Ново време

Ново време
Всеки ден някой си отива от тоя свят, всеки ден някой се ражда и дано продължават да се раждат хора, за да продължи живота на Земята. Сложно е да се обясни какъв е смисъла от всяко наше земно прераждане, да си призная никак не е сложно , но на човек с базисни представи за това как диша вселената. Точно за тия базисни представи става въпрос в тази статия и защо се наложи да я напиша.
Много от хората говорят за едно и също нещо, мислят еднотипно, дори и живеят заедно, но не могат да се разберат по между си. Ако влезем в едно семейство и присъстваме на техен спор, то ще видите, че и двамата имат право и ще се зачудите защо въобще се карат и спорят по между си, а не живеят щастливо в сговор и любов. И двамата съпрузи идват от различни родове и споменаването на една и съща дума води до коренно различни значения и пораждат различни асоциации в съзнанието им. Все едно, че са се събрали двама чужденци, които не съумяват да си разберат думите, но и двамата имат едни и същи нужди. Освен това, всеки си има свое индивидуално място в обема на семейството и роля, от която е трудно да излезе и да погледне на нещата от горе, за да си види мястото в създалата се ситуация. Това е проявлението на притчата, едно от множеството й проявления за строежа на вавилонската кула, в която Бог се уплашил, че ще достигнат до неговите нива и пратил на хората различието в езиците. Това се случва с всички и всеки във всяка една ситуация. За да се подобри комуникацията е нужна единна система за оценка и ориентация, или с други точни думи-ниво на обществено съзнание. То е базирано на достиженията на човечеството, пречупени и манипулирани от обществения строй, от потребностите на индивида и от възрастта му, както и от социалното положение в обществото. Ето от тук нататък започват изкривяванията, които са следствие на умозаключения без потвръждения или на мислите на един човек в следствие на това какво си мисли друг за него, за това което той си мисли в момента. За да избягат от проблемите, някои хора усещат нуждата да избягат от ситуацията, а други пък си мислят, че в главите на всички е точно тази тяхна ситуация и така работата с предположения вместо с резултати и достижения ни вкарва в обърканост. Тази обърканост води до колебания и страхове, които пък водят до телесни болести и душевен дискомфорт.
Всяко новооткритие, което се внедрява в ежедневието променя отношенията между хората, като изважда на яве проявлението на вселенски закон в материалния свят. Така се повишава нивото на обществено съзнание, но все още сме далеч от свръх съзнателния човешки разум, пределното състояние на общественото съзнание, в което да намират приложение всички вселенски закони. Вселенските закони са еднакви във всички обеми и времена и на всяко място във вселената, за това се наричат вселенски разум. Но особеното е, че се проявяват по различен начин, а ние като духове идваме от различни времена и сме на различни нива на осъзнаване и това допълнително усложнява нашата комуникация.
Всяко раздрусване на материалния свят води до пренареждане и до проявяване на скрити напрежения, които действат на подсъзнателно ниво върху съзнанието на хората. Наричат ги конспирации. Това са негласни споразумения, с които едно общество без да има договорка се съобразява и спазва. Войната е възможност, по време на която се проявяват скрити открития и достижения, за които в мирно време не би се обърнало внимание и не биха били приети от цялото общество. Така се е проявил интернета, така се и проявява и квантовата теория и новооткритията за структурата на нашата част от галактиката и Слънчевата система. По време на война се зараждат нови желания и се обезстойностяват остарели и вече неработещи схващания и разбирания. Сега сме във война, време е да подменим неолиберализма, който се разпада с всеки изминат ден обезстойностяван от ценностните на народите на земята и всеки започва да проявлява себе си. Настъпва едно ново време и завършва един стар цикъл на промяна в мисленето на нациите, от там на народите и на съответните общности, докато се стигне и до личността. Стигне ли се до личността, то значи вече е време за истинската промяна. Наскоро излезе информация, че са открити складове с човешки материал от експериментите на д-р Менгеле в лагерите на смъртта по време на Втората световна война, но никой не каза къде са отишли базата с изследванията и резултатите от експериментите които са правени и кой ги е прибрал след края на войната. Изучаването на структурата на тялото води до нови виждания и за психиката на хората и развитието на мозъка в различните етапи от развитието на нивото на обществено съзнание. Сега е война и какви ли експерименти се правят, един Бог знае, но друго е сигурно, че се ползват технологии, които в мирно време не биха се показали на светло. Сега е време да изкажем и ние нашите заключения и да демонстрираме новите си възможности на оголялото поле на обществените отношения. В момент на безизходица хората надскачат себе си и се ползват умения, които в слънчевите дни бяхме забравили. Време е за новото време.
Няма да настъпи по-подходящ момент, в който да заговорим за потенциала на човешкото тяло, за това кое е дух и какво е душата и да уеднаквим смисъла на понятията, защо не и да се изчистим от илюзии. Когато се сриват материалните устои в появилите се празноти, се пораждат първо нови понятия и те се разнасят в ефира от търговците и манипулаторите. Така се изпълва информационния обем и в последствие следва пренареждането и изчистването. Не забравяйте, че манипулаторите и търговците няма да умрат, те само ще си сменят кожите, но нрава не. Бившите партийни секретари станаха новите попове, а старите страдалци новите герои. За осъзнатия няма перфектен обществен строй и вечен мир, за търсещите света е лаборатория, а за страдалците е изпълнен с неволи и невъзможни ситуации.
Война е, време е за новото време. Възможност да се пренаредим.
В.Ковачганев

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!