Сривът на илюзиите

You are currently viewing Сривът на илюзиите

Много големи табелки а съдържанието липсва. Изчерпаха се начините за манипулация над населението, понеже ножа опря до кокала. Започва ли гражданска война в Турция, ще се пренесе ли тя и у нас!? Снощи имах гост, който се вълнува от това дали ще изчезнат българите. Не, няма да изчезнат. Дай Боже да изчезнат наивниците, та да измрат тарикатите от глад!

Чета анализи на политически динозаври, които още носят в джоба си марксиско-ленинската философия и за тях освен партията официоз (чиито безхаберни некадърници сринаха икономиката ни) в опита си да приватизират държавата и да създадат кастата на новите капиталисти нищо друго не желаят партийците му недни. Но не се приватизира интелекта на народа ни, не се поробва духа на народ който по зачатие има дълбоко в себе си кодирана способността да чува духът си, така че спокойно, България пак ще я бъде. Създадоха кастата на олигарсите, но паралелно с нея започна създаването на класата на новите бизнесмени, изграждащи се по законите на енергията, които рано или късно ще отвеят олигархията. Все още парите им на олигарсите за в толкова големи количества, че спират развитието на бизнеса и пречат за създаването на нормални пазарни отношения, но всичко с времето си, ще се обезстойностят парите и самите олигарси ще си отидат в небитието жадни и неразбрали смисъла на живота. Всички имаме един стомах и една глава, когато угаждаш само на стомаха и се равняваш по световния елит, крахът ти е неизбежен.

На фона на елита се създават елитарни общности. Тоест наивници, които искат да бъдат като батковците, ама без пари. А елитарност без покритие си е жив онанизъм. Други пък се правят на лидери и на водачи, но като се обърнат назад се оказва, че никой не ги следва. Започнаха да окапват като гнили круши и някакви си там духовни гурута и пророци, но като те налегне гладът и за духовност не се мисли, не че тия дето са гурувците имат нещо общо със собственият си дух а камо ли с духа на планетата и с вселенският пък най-малко. Пастирът на папството небесно, религията пък толкова се нарои, че направо се обезстойности. В момента броя на регистрираните у нас е неизвестен. Последно като успях да отворя списъка бяха 99, а сега комисията по вероизповеданието е обединена с комисията по образованието. Сами си направете сметката на какво и как ще обучават децата и внуците ни. Аз лично, още от как проговорят моите внуци, ще им зачета Ботев и ще им говоря за духа на Левски.

Курдисаха я на мястото й Курнелия, Бойко пак ще се пъчи, кучетата покрай кервана пак ще продължават да лаят, за да ги хранят и на пръв поглед всичко си е по старому, само данданията дето вдигаха беше голяма.

Да, ама не!

Сътресение след сътресение и душата се научава що е дух и що е тяло и все повече хора започват сами да правят тази връзка на собственият си дух в собственото си тяло. В дни на криза се осъзнава истината за света и израства опитността на душата.

Вчера, също, си говорих с един коуч, дето учи другите на това дето самият той иска да бъде, но и зад него няма никой. Сам, като брата на скъсан галош, здрав ама непотребен. Не по малко психически модели за психолози и политолози се разпространяват, но и те се бият един друг и на народа му писва от безхаберници развяващи празни идеи като прани гащи на тел. (тел тук не е съкращение на телефон, а на времето, когато нямаше сушилни машини, дрехите се сушаха поклащани от вятъра на опъната на двора тел. Само сега и двор какво е не ме питайте) А аз продължавам да съм краен, продължавам да отричам манипулациите и манипулативните методи да научиш хората на нещо което и ти самият не умееш. В България имаме една поговорка: на чужд гръб и сто тояги са малко! Та разбрал съм я, приел съм я и на вас ще кажа, че извисяването на духа, повишаване опитността на душата и опазване на тялото здраво са лични отговорности на всеки един триединен комплект наричащ себе си човек.

Или както е казал Остап: делото на давещият се е в ръцете на самият давещ!

Сега обмислям новата тема за следващият семинар на „Другото Училище“, за това какво си пожелаваме, как да го осъществим и как да не забравяме първо да си напишем домашните, преди да тръгнем след някой малоумник развял знаме. Не се притеснявайте, никой не се е родил научен и само наивниците не искат да се вслушват в себе си а искат да ги водят и да ги обгрижват.

Силните духом следват духът си и се грижат за ближният си!

С поздрави от Валентин Ковачганев и си останете със здраве и с широко отворени очи, и не се мъчете да налагате ритъм на сърцето а следвайте поривите му!

This Post Has One Comment

  1. Юлияна

    Така добре си го написал,дано стигне до повече съзнания,и най вече да проумеят дълбочината,а не да се плъзгат по нанадолнището с лекота и безгрижие.Поздрави за теб Юлияна+Филип

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!