Хармония на връзките. Трите роли

You are currently viewing Хармония на връзките. Трите роли
Хармонияна връзките. Трите роли

Хармония, разбирателство и приятелство

Забързани в преследване на мечтите си , така и не разбираме колко бързо е отминал живота във водовъртежа на който губим реална представа през какви трансформации сме преминали и колко дълго сме търсили хармония и любов, разбирателство и приятелство, времена в които  ние самите сме живели в собствените си представи обречени на самота. Филм имаше такъв: „Осъдени души“. Прекрасен, класика в жанра и т.н. и т.н.

Що сълзи се изляха пред телевизионните екрани тогава, но света в последствие си остана пак същия, а някои дори не са и чували за този велик филм.

Всички сме усещали, че нещо в нас липсва, че не ни разбират, че не ни приемат и все търсим липсващата си половинка, за да се превърнем в едно голямо цяло.

Има ли го, няма ли го!?

Всяка една енергийна система изпаднала в резонанс проявява своята характерна вибрация и тогава тя звъни с прекраснен и кристално чист звук с цялото си количество енергия. Малко са хората които са усещали силата и реализацията на цялостният си потенциал. Винаги е имало хора, макар и малко на брой в обществото, които са усещали тоя резонанс приживе и са успели да се научат да живеят в хармония със себе си, винаги ще има такива и за на пред. Един такъв изследовател на живота бе покойният вече Кубрат Томов и една от теориите му бе: „Резомално изоморфния принцип“.

Правилата за движение по пътищата  на живота

Пак става на въпрос за резонанс в душата и в резонанс с подредбата на тялото. С други думи става на въпрос за енталпия и ентропия в една затворена система. Аз самия също изграждам теоретични модели в желанието си да обясня на другите правилата за движение по пътищата  на живота. Трудно е човек да разбере себе си, понеже докато сме млади, все сме в процес на промяна. Но както всяко нещо си има край, така и след четиридесетте години и прилива на енергия постепенно спира, започват кризи и депресии, болести и страсти.

Мъдростта не е присъща на младостта. Но младостта носи със себе си устрема, вярата в доброто и надеждата за успеха. После идва старостта, и нищо ново от това което не знаете не ви казвам с  написаното до тука. Знаете ли, че всички процеси в човешкия живот са подвластни на цикли и закони. Всичко е толкова ограничено и предопределено, че чак главата не ми го побира това съвършенство.

На пръв поглед може да изглежда че  е абсолютен хаос, но в него се проявяват и властват всички вселенски закони. Това се случва и в човека, но да не забравяме , че веднъж влязъл в живото и той преминава през своите цикли и етапи и всеки ден е различен.

Не света, а човек се променя.

Връзки

Ако се обърнете назад във времето ще видите че тази земя, нашата родина, е една и съща и че винаги е ставало на въпрос за едно и също нещо. Винаги ги е имало надеждите на младите за свобода и справедливост, красота и желание за забогатяване. Търсенето на сродната душа и кътчето небе под което да се усещаш абсолютно свободен и независим.

В търсене на цялото, ние създава връзки с другите. Връзки междуполови и раждането на деца. Създаваме приятелства за дадена кауза и веднага последват предателства. Ревност и завист раздират душите ни и малцина са влезли във вечността в резонанс със духът си, спокойни и успели. Връзки търсим постоянно, но как и какви и по какви критерии…

Теория на връзките

Да, има!

Във всяка връзка разтрогвана, дори и в най неосъзнатата, в последствие разбираме за нейния истински смисъл.

Но дяволът го взел,  каква връзка ни е нужна и кой от всички претенденти да изберем, че да сме удовлетворени. Дай Боже да има кандидати, че и това е проблем и с времето става все по-голям и стига се до невъзможност. Как да съхраним красотата и как да успеем да увековечим нашата връзка? Кои са децата ни израли нас за родители? При кой родител са дошли и за какви уроци са дошли?

Толкова много въпроси възникват постоянно,  а отговорите стигат хиляди само за един единствен.

Изследвайки живота разбрах, че ние сме движени от нашите празноти. Това е така нареченият нулев потенциал. Създавайки връзки се свързваме с партньор със сходни празноти.  Създаваме обща пътека и заедно вървим напред. В последствие в тия наши празноти създаваме своите деца.

Имам прекрасни примери за красотата на живота и многообразието на връзките с които ще ви обогатя представите за партньорствата. Това ще ви направи разбиращи живота на другите и ще започнете да се усмихвате по често. Живота е прекрасен! Ще ви се изчистят съмненията и ще ви се освободят пространства за нови и силни желания.

Човека до нас

Много често забързани от тичане пропускаме да забележим човека до себе си. Време е да го оценим и да му се порадваме.

Веднъж по време на консултация една майка ми се оплаква от своя син разказвайки ми какви проблеми имал той. Случайно детето се оказа наблизо до мястото където приемах за консултации в този град, и веднага се отзова на поканата на майка си да дойде при нас. Когато аз заговорих с него, майката видя съвсем различен човек в сина си от тоя в нейните представи и започна да се успокоява. Както се казва в народа, че да не ти се случва това дето го мисли майкати, а да ти се случва това дето го мислят завиждащите ти комшии. 

Истината ни прави щастливи

Истината прави всички щастливи и аз винаги я давам на първа консултация за жизненият път на човека. За мен е важно човек да бъде себе си и да следва духът си, защото в тоя живот и в това тяло не можеш да бъдеш нищо друго, освен това което си! Само тогава човек е истински щастлив.

Живота е един невероятно богат и интересен лабиринт и няма една с една съдба да се повтарят, преписването е невъзможно. Всеки израства решавайки личната си проблематика и в унисон с околната реалност.

Понякога човек се ражда с усещането за минала опитност и въобще не проявява желание да работи с даден тип проблематика. Това е така наречената вродена интелигентност. Дадената проблематика за него е логична и той не разбира защо другите не го знаят. Такъв човек с повече опитности може да изведе на гърба си цялото свое семейство и да помогне дори и в обществото след процеса на осъзнаване в напреднала възраст.

Има и други , дето отричат дадена реалност но нямат опитност да работят с нея. От точно такъв партньор пък се нуждаят хора, които умеят да работят с тези техни празноти. Но в края на крайщата, започнат ли да се раждат деца, всички сметки излизат криви и нещата се подреждат прекрасно.

Три важни роли

Всяко дете има своята важна роля и място в семейството и вътре в него продителите му са равнопоставени. По време на живота човек трябва да изиграе поне три важни роли и целта е да ги събере в края на живота си в една.  Да бъде себе си навсякъде и с всички.

Казах в края на живота си, нали чухте!?

Мъдростта е чужда на младостта! Младостта трябва да се изживее безразсъдно но така, че човек да оцелее. После ще я анализираме и пренареждаме,  мислителите са в театрите.

Първата  роля определя мястото в семейството в което сме се родили.

Втората роля е в семейството, което ние сме създали.

Третата е ролята която ни се отрежда в обществото на база придобитите опитности и достижения в битката с материалното.

Връзки и процеси на израстване 

За да се запознаете в детайли със законите на които са подвластни връзките, процесите по време на циклите на израстване, периодите и етапите в живота и как обществото се подчинява на вселенските закони, посетете събитията на Другото Училище!

Вратите на моя кабинет са винаги отворени за изясняване на лична и семейна проблематика, както и за методична помощ.

Човек не трябва да се страхува от своите празноти, никой не се е родил научен, а съвършенните просто не се прераждат. Всеки един от нас е дошъл от едно друго място в което сме били част от едно голямо цяло,  научим ли се как да се  доверим на духа си, той ще ни покаже нашето уникално място и роля във всяка ситуация. Водени от празноти и опитности от минали прераждания сме подвластни на поривите на духа.

Нула опитност, или сто процентно знание, погледнато фиолософски, в края на крайщата ще се окаже едно и също нещо!

Накрая завършвам стъпвайки на първия принцип на Термодинамиката и ще да кажа:

Мъртви духове няма!

Валентин Ковачганев

 

 

 

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!