За живота от друг ъгъл

You are currently viewing За живота от друг ъгъл

Животът е кратък, духът е вечен!

Не се ядосвайте! -Не бързайте да се отказвате!

Усмихни се!- Не наранявай тялото си, за това че не е в състояние да изпълни мечтите ти!

Разходи се!-остани сам и преосмисли всичко отначало.

Почерпи се!-и в най-напрегнатите моменти мисли и пази тялото си!

Купи си нещо!-Не се затваряй и не бягай от обществото, дай и на теб ще ти се даде!

Обичай!- Бог е един за всички, живота е шарен.

Мечтай!-Ако мечтите те убиват, или те правят да изглеждаш герой в собствените ти очи, те не са реални и достижими, те са химери.

Винаги има и друга гледна точка, друг прочит или друго мнение. Не бързай, не се самообвинявай и не се самоуспокоявай. Това е живота!

Той ни представя всекидневно куп възможности, от които даже ни се налага да избираме.

Всеки който го презре живота в последствие се разболява!

Всичко е временно и преходно. Живота не е чакалня!

А сега за погледа от другият ъгъл.

Кой е той!?

Тоягата винаги има два края. Всеки диалог има две гледни точки и това поражда споровете. Но как да балансираме с тоягата така, че да не ни удари нито единият, нито другият край!? Как да намерим истината в спора, когато и двете гледни точки са все правдиви, с логична позиция и изпълнени с желания и енергията на жив човек!?

Винаги има трета гледна точка, тази на цялото. Тази визия за събитието, която ни дава представа за времето и пространството. На фона на тази представа се ражда истината за спора, смисъла на живота и кой е човека участващ в спора.

Кой е човека!?

Това е въпроса на който трудно може да се отговори, дори застанал пред огледалото и анализирайки собственото си тяло.

Ти си човека!

Аз съм човека!

Той е човека!

И навсякъде където има живот и дуалност, там е Бог.

Кой е Бог?

Какво е Бог?

Къде е Бог?

Във всяко времепространство се намира Бог, във всяко пространство властват неговите неписани  закони. Всяко съзнато пространство, което е част от божественото цяло е подвластно на процесите на онова пространство от което е част, макар в него самото да се проявяват всички божествени закони.

Кокво е Бог ли!?

 Всеки който осъзнава кой е като човек, от какво е част и ролята която трябва да изпълни в ситуацията в която е попаднал.  На нас българите е дадено да сме богове, но всички сме в развитие и вътрешни противоречия.

Първо подскочи, после хоп кажи! -е казал българският народ. Всеки път преди да заемем категорична и крайна позиция, нека се поучим от тази мъдрост.

 Няма имена, защото това са процеси на които всички сме подвластни. Пред Бог-Отец, или пред земния разум всички сме равни. Какво децата в едно семейство са грижа на майката , така и това пространство е с еднакво отношение към всеки един от нас. Това е смисъла на фразата: пред Бога всички сме равни!

Но кой Бог, че то се навъдиха над 150 религии и вероучения у нас!?

 На този въпрос е отговорил Ботев, ти който си мен, в мен сърцето и душата!

Много ми се ще да ви разказвам с имена и с директни факти, но се притеснявам да не засегна някой. Защото хората когато са в процес на израстване са много чувствителни. Могат да преосмислят и пренареждат едва когато стигнат до невъзможност. Има време на младост, когато усещането че си вечен те е обсебило и те прави на моменти безразсъден. Има и такива моменти в които в по зряла възраст се чувстваш че това е последният шанс и ако го изпуснеш си мъртъв. Но след  дивашка или кошмарна нощ, настъпва заранта и се изправяш отново жив и целият ден е пред теб.

Утрото е по-мъдро от вечерта!

Ти си Бог! Ти пак оцеля! Пак премина през смъртта(нощта) и пак посрещна светлината.

И сега пак не ми стигна смелост да ви разкажа за истинският случай. Защото след като помогна да се пренаредят записите в съзнанието, след като изкажа още някой вселенски закон с който да се освободи ново пространство, то човекът е като нов. Нови пориви и нови надежди, по-реални мечти и с отношение другарско към другите хора.

Това е моята работа, която много обичам и в която се вричам и стигам чак до перфекционизъм. Но който е видял света отгоре, усетил го е с духът си, за него няма страх от смъртта и няма компромиси в живота. Всяко нещо което се случва е по законите на цялото, цялото което някои са краткост са нарекли Бог. Законите божествени изучаваме в материалния свят и формули пишем. За духа пък вълнови функции мислим, но връзката между двете трудно в нас постигаме. Затова сме все бързащи и все устремени и ужасно е да гледаш как мечтите си отиват.

Но този който със законите божествени се е сблъскал и приел, с времето не остарява а на живота се възхищава.

Освен имоти на земята, ние българите имаме родови облаци на ниво дух, както и облак в който всички родове правят един народ.

Майната му на всичко и нека пак да бъде светлина и топлината тялото да сгрява. Живи сме и пак се размечтахме…  

В. Ковачганев от „Другото Училище“

П.С. под времепространство, тия които имат реална представа какво е енергия и как тя се квантува, спокойно могат да заменят времепространсво със затворен  квантов обем. Бог с комплекси от закони описващи процесите в дадения квантов обем. С квантова психология лутаниците и търсенията на дадена личност в живота. Ако някой иска нещо да научи , че е усетил празнота и липси в себе си, както и опитност за работа с празното да придобие, нека в сайта се отбие и дано нахрани в него своя дух.

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!