Осъзнат болен няма или какво е да си осъзнат в едно болно общество?

You are currently viewing Осъзнат болен няма или какво е да си осъзнат в едно болно общество?

„Осъзнат болен – няма!“

За тези думи от книгата „Регресия на зачатието” на В. Ковачганев се пресетих вчера, когато случайно попаднах на поредната доза манипулация, свързана с ваксините. Няма да ви убеждавам във вредата от тях, щом четете това значи имате отговора в себе си.

Днес искам да поговорим за нещо друго, а именно: „какво трябва да правим, ако сме осъзнати, но пък за сметка на това живеем в болно общество?“ Обществото ни е болно и тепърва, с много бавни и малки крачки, започва да се пробужда за истината, а тя, както много добре знаем, не е угодна всеки му. От това се възползват най-вече продавачите на илюзии, манипулаторите за лична изгода, на гърба на неосъзнатия и объркан човек. Истината е, че не е лесно, когато ежеминутно те обсипват с опити за пропаганди, накъдето и да се обърнеш. Докога другите ще са ни виновни, че ние пак не сме си научили урока и все не можем да прогледнем? Докато не го направим лъжците няма да изчезнат, а покажеш ли им с твърдост, че не могат да ти промиват мозъка почват да бягат като дявол от тамян. Все още не мога да разбера не се ли настрада този народ и не се ли наядоха тези политици? Но да не се отклоняваме от темата.

Знаете, че с навлизането на модерните технологии в нашия живот и лесният достъп до онлайн пространството всичко започна да се случва много по-бързо. Всеки си има трибуна, право на глас, поле за изява. Някои дрънкат, други приказват, трети говорят – всеки според нивото на съзнание и духовно израстване. Навлезе и терминът „влогър”. Накратко, това е човек, който прави видеоклипове и ги публикува в онлайн пространството. Аз лично не следвам почти никакви влогъри в момента, защото огромна част от тях се занимават с платени реклами на дадени продукти, да не говорим, че някои от тях са вече банални. Навлезе и отвратителната (по мое скромно мнение) чуждица „инфлуенсър”. Буквално означава, човек, който има влияние, влиятелна личност. Историята познава много такива личности, но не се сещам някоя от тях да е рекламирала чай за отслабване срещу заплащане, например.

Толкова за съвременните „влиятели”.

Не можем да отречем – един възрастен малко по-трудно би се подал на поредната манипулация. Тук залогът е за най-милото, а именно децата. Наивни и чисти, те приемат всичко, което какичката или баткото от монитора показват, за чиста истина. Съжалявам, че ще го кажа толкова откровено, но така се промиват мозъци, а самите „инфлуенсъри” са жертва на този, който им е заплатил за разпространение на въпросната реклама или идея. Всичко само в името на това да се почувстват важни и значими за малко, но този изкуствен балон се пропуква рано или късно, издиша за секунди и след себе си оставя само въздух. „Балон със свирка“ такава е ситуация в момента.

Не артисти и музиканти, а влогъри са новите идоли на подрастващото поколение, но до каква степен може някой да се вземе на сериозно, за да образова децата и младите майки на тема „ваксини и неползата от тях”?

Ще ви разкажа за една случка, която ме потресе. Една от уважаваните млади майки, която създава видеа за онлайн платформата „youtubе ” вчера изригна с поредица доводи „за” ваксините. Живеем в демократична държава и всеки има право на мнение, което да изразява свободно. Когато имаш 23 000 реални последователи обаче, трябва да си много предпазлив относно посланията, които отправяш, защото както казах, децата са като гъби, всичко попиват и повтарят. Това са бъдещите родители, на тях се пада честа утре да възпитават и отглеждат следващото поколение. Уважавам  въпросната млада дама, майка на две прекрасни деца, зачитам и нейното мнение,  макар то да се различава от моето, но да обвиняваш т.нар  антиваксъри в „агресивност” и „ниска интелигентност” не е никак красиво.

Между другото Бил Гейтс и т. нар. елит не са ваксинирали децата си,  а изказването,  че майките на дечица, които страдат от аутизъм са недоразбрани  диагнозата, защото всъщност това било дефицит на В12, си е чист цинизъм. Едно от децата на родната влогърка е имало проблеми с липсата на този витамин. Публикувала е цяло видео по темата и то е достъпно за всеки.

Съчувствам й за неприятните изживявания и се радвам искрено, че са открили проблема на време, но както казва Ковачганев: „не разболявайте другите от собствените си болести”. Това означава, че всеки човек е отделна Вселена и нямаме еднакви проблеми, за да им прилагаме еднакви решения. Не можем да пречупване всичко през собствената си призма. Трябва да погледнем от друг ъгъл, от всички ъгли. Точно това е квантовото мислене, на което ни учат в другото училище. Предстои новото видеопослание за ползата от „прекрасните” ваксини, в което ще вземе участие и медицинско лице. Не очаквайте да чуете отделно видео с друг специалист и друга гледна точка. Такова, разбира се, няма как да има. Всеки лекар иска да запази хляба, а и живота си.

Когато се свързах с една от групите, които показват и другата страна на монетата, а именно вредата от ваксините, техният отговор беше следният: „Всеки да прави това, което намери за добре. Ние вървим нагоре и истината винаги побеждава.“ Ето това е цената на това да си осъзнат в едно болно общество. Не винаги ще бъдеш чут, не всеки ще те вземе на сериозно и всеки ще постъпи според това, „колкото си може“, но е важно да се разбере, че не си сам, че има още много като теб и те се чувстват по същия начин.

Има хора, които са приели за своя мисия това, да бъде чута истината,  а тя, скъпи приятели, винаги е била на една ръка разстояние. Само за този, който има очи да види, уши да чуе и желание да я разбере. Истината, рано или късно, ще излезе наяве.

Виктория  Димова

Вашият коментар

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

[login-with-ajax]

×
×

Cart

Глава 1. ЗАВРЪЩАНЕ
Глава 2. ГРАДЧЕТО
Глава 3. ПЕТКОВИЦА
Глава 4. БИЧКИЯТА
Глава 5. КМЕТА
Глава 6. НА КАФЕ
Глава 7. В КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
Глава 8. НА ЛОВ
Глава 9. ГАРАЖЪТ НА СПОМЕНИТЕ
Глава 10. СЪНЯТ
Глава 11. ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ
Глава 12. ЗАДУШНИЦА
Глава 13. ПОЖАР, ПОЖАР
Глава 14. НОВО ЧУДО
Глава 15. ОЩЕ ЧУДЕСА И ВРЪЗКИ
Глава 16. ЛЮБОВ ЛИ БЕ ДА Я ОПИШЕШ!