Институт за проявление и реализация
на българския ген

МИСИЯ И СТРУКТУРА

Кликни за подробности

Мисия и структура

Всеки човек има своята мисия:

Където научните достижения и духът се вплитат в едно!

Аз, Валентин Ковачганев, моята мисия е да съм нужен.

Нужен и полезни!!!

За Валентин Ковачганев-роден 10 юли 1961година. 176см и още меня тегло от 78 до 82кг.

Човекът в който научните достижения и духът се вплитат в едно. 

Никога не съм се доверявал на модели за поведение, идеологии и религии а съм следвал духът си. 

Хронология на знаците по пътя на осъзнаване и малко за следите които съм оставил.

Защо съм кръстен с име несъществуващо в моя род, род с патриархални традиции разбрах чак през 2009 г. 

Като дете имах големи страхове, сънувах че летя или че проападам, кафяво и червено…  Бих могъл да объркам всеки един психиатър с корона на главата. На 4 години в опит да майка ми да ми обясни какво е безкрайност, ме изкара от тялото и останах вцепенен. Състояние в което и сега влизам при нужда да погледна отгоре на нещата, но по онова време много стреснах горката ми майка, която и без това се занимаваше с програмите за манипулация над съзнанието на буйните учени нежелаещи да служат на системата затворени по принуда в психиатричната болница в Бяла. 

На 5 години вече исках да съм инженер, макар тогава още да не знаех какво е съдържанието на тази дума. En-Gi е титла за този който създава живот и наука за процесите на живота във вселената.

 Аngels произлиза т от En-Gi, така са наричани сътрудниците на този наричан от земляните Бог, който е дошъл да възобнови живота на планетата Земя, след една катастрофа. Това са били специалисти във всички области на живота и те са сътворили новият живот. За това второ пришествие на извънземните сътворили живота във вида в който го познаваме днеска пише в библията. Тъй като те са били представители на тогаваният крал на Сириус Ан-У, то така са наричани в галактиката, анунаки. Като такива са описани и в библейските хроники.

Кога узнах за мисията си?(но го осъзнах много по късно, чак след 52 годишна възраст)

Като дете, мйка ми подвластна на новите научни търсения и течения, ми задава въпроса какъв искам да бъда? Моят отговор я вкарва в паника, защото той е бил: важен! При което тя започна да ми обеснява колко е лошо човек да се показва и парадира с облекло и държание, a не с делата си. Но аз й обясних че искам хората да ме търсят, за да им помагам. Тогава разбрах, че не е било важен, а че нужен съм искал да бъда.

На 4 излязох от тяло. Майка ми се опита да ми обясни какво е безкрайност, споменът за това пътешествие е жив в мен и сега. 

На 5 пожелах да стана инженер, сега всички в къщи са инженери.

От 8 годишен съм в местният радиоклуб, радиолюбител и радиотехник.

На сцена съм застанал за пръв път сам на крака, после свирих на барабани, рецитирах, пантомимам играх и алтернативен театър и сега изнасям лекции и семинари. 

На 39 изгубих бях, когато майка ми напусна тоя свят. На 41 се случи катастрофа и пак ми раздели дух от тяло, а на 48 изпратих баща ми да се подрежда в другото измерение. Родителите са родители до края а в смъртта дори, пак учат своите деца. Методика създадох ползвайки народната ни мъдрост и цикличността на всяко дело. Метод за бърза и директна връзка съзнание-подсъзнание, дето епилепси спира и от душевни обърканости вади. Работя за постигане на индивидуално просветление и всеки сам да се свързва с цялото и да придобива божественост. 

Празнотите са в нас самите, а вселената празноти не търпи и нови способности ни кара да развиваме и крачки по пътя житейски праейки следи да оставяме.

Книгите пиша, за да ви помагат да преоткриете себе си и законите да видите как се проявяват не само в другите.

Хипноза, не внушения под хипноза. А отваряне на ония пространства в които можете да пренаредите всичко и да повикате всеки. През цялото време съм до вас, защото дълго време пребивавах в тия обеми и няма страх и неизвестни за мене вече там. Восък също ползвам, но де да чистя и спасявам, а пренарежданетода подпомагам и лесно и бързо трансформациите и пътят нов да се приемат. Куршъм пък е за високите вибрации, че те изискват потребление и бързо батериите свършват. Тревожност и уплах с модели съпроводени създавам и с оловото ги потвърждавам.

Свръхсъзнанието е дадено за всеки, но кога и кой ще го пожелае той сам ще го узнае.

Живота не е състезание между объркани, а творчески процес. Всеки жив матрицата вселенска в себе си той носи, затова надменост и подлост нямат място в моята методика. Всеки Бог е в свойто тяло и мисията своя носи.

Книги, музика, развитие на наука и обществото са водещи при изграждане на комплексна личност.

Така след близо 50 години преоткрих смисъла на моята мисия, да съм нужен!

Това ми е била и програмата по зачатие за този ми живот, да бъда нужен на другите. Това също разбрах по време на лекциите и семинарите из България при духовните, или душевните общества. Винаги съм се отдръпвал и не съм искал да се състезавам и показвам пред другите. Сега това ми играе лоша шега при рекламирането на това което правя. Хем искам да стигна до хората които имат нужда от мене, хем не искам да се натрапвам на тези които са във вихъра на танца и нямат нужда някой да им пояснява законите по които тече живота. Тях още не ги интересува вселенската логика, нито нивото на обществено съзнание, причините за болестите и разделите, самотата и страданията. За тях има време и даже си мислят, че то не съществува като понятие. Забравих да кажа и още, за връзката на тялото с духа на фона на цялото, изобщо за връзките и законите иде реч. Но повечето не искат да се съобразяват със законите на обществото, а акамо ли със законите на духовния вълнов свят.

И така вече отдавна съм инженер, дипломиран с технологичен процес в реални условия. Създател на методика „Регресия на зачатието“ и метода за директна връзка съзнание-подсъзнание. Тука ла-бала няма, всичко работи и то с посока изчистване на програмата ни по зачатие и реализиране на личностният ни потенциал.

Аз съм създателя на „Другото Училище“ и е моя запазена търговска марката, както и правата върху името на методика „Регресия на зачатието“. За това поставянето на буквичката “ер” не е случайно, нито пък грешка.

Но след като преминах през личността, струтурата на семейството и възпитанието на децата разбрах, че и обществото трябва да се осъвършенства. Така грижата за бъдещето на  България ме отведе в „Боянския клуб“ ръководен от вече покойния проф. Божидар Димитров и ме срещна с други загрижени и ангажирани от същите мисли и желания. Там се срещнах и с други мислещи в тази посока, загрижени за бъдещето на България и здравето на обществото. Така в последствие се появи и нуждата за разширяване на информираността на сънародниците ни с някои истини от кухнята и задкулисието и събуждане на историческата памет. По моя инициатива клубът ни вече носи името на Божидар Димитров, който посмъртно си оства почетен наш председател.

 Сега създадохме и този институт за Изследване проявлението и реализацията на българският ген. Инициативата е моя, директор е проф Нина Дюлгерова, доказан учен със голямо сърце, иследовател и радетел за нашенското и доста широко скорена личност. Това събира енергията и знанията и връзка с обществениците от Боянския клуб и моите способности и опит в една обща кауза.

Информации за новото в науката и достиженията на човешката мисъл разнасяме чрез лекции и предавания, по време на представяния на института и по време на моите консултации и водените от мен обучения. Винаги става на въпрос за случващото се в обществото, за правилата в семейството и за това кой съм Аз? Така спомогнах на още други да изградят личности и да се присъединят към делата на института.            Този въпрос за кой е Аза е много важен и той определя как ще изглежда света за всеки жив човек. Отговора е труден и е на база натрупаните знания в съзнанието на всеки индивид.

 Пътя за съграждане на Аза при всеки човек е различен, но законите с които трябва да се съобразяваме крачейки по личностната си пътека са едни и същи и проявата им е едно във всички енергийни обеми. Накои ги наричат квантови пространства, а други просто различни светове.

Вече сигурно се сещате защо говоря за “квантова психология”, това е логиката подвластна на вселенските закони.

За едни са комплекс от закони определящи цялото, а за други е просто лошият чичко от който не можеш да се скриеш и който те гледа разрошен от купула на църквата.

Бог, или единение е все едно.

Така че разбрахте, нашата мисия като институт е да сме полезни, а моята лична мисия като консултант по проблемите на живота е да съм нужен!

Това е!

КОЛЕГИУМ

Кликни за подробности

Лектори и гост-лектори на ДУ, консултанти и обучители

Кубрат Томов

Учен енциклопедист

Автор на десетки книги и монографии, стотици статии и интервюта в печатните и електронните медии, на хиляди лекции в цялата страна в продължение на повече от 40г.

Валентин Ковачганев

Квантова Психология

Валентин Ковачагнев е квантов психолог, както го определя Кубрат Томов консултант по проблемите на живота, развитие и реализация на личния потенциал, създаване на семейство, партньорски връзки и бизнес.

проф. Нина Дюлгерова

История и политика

Тодор Марков

Философия и социология

Любомир Петков

Юрист

Григор Георгиев

Маркетинг и икономически анализатор

ОТЛИЧНИЦИ

Кликни за подробности

Преминали успешно кризисни моменти и на ясно с това какво се случва в ДУ. Можете да им се доверите за професионалните им умения и коректност, която трябва да е взаимна.

Дарина Такова

Оперно пеене и преподавател

КОСТАДИН ГЕОРГИЕВ

Артист, зъболекар и общественик

Лилия Илиева

Журналист и писател

Милене Георгиева

Оперно пеене и преподавател
Собствена школа в Манхайм

Надежда Ангелова

Преподавател по комуникационен дизайн в ПУ

Диана Драгнева

Георги Банов

ЕКИП И ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Кликни за подробности

Екип

Нашите сътрудници, към които можете да се обръщате за благодарности, предложения и препоръки, за сайта, социалните мрежи и събитията ни

Станислав Давидов

Уеб разработване

Мира Миркова

Главен координатор

Представители

Само тези, които са приели ценностите на Вселената като свои.

Zafi Lazaro

San Diego, California

За пълен достъп до съдържанието е необходимо да влезете в профила си

×
×

Cart